Android Cihazlarda DNS Ayarlarını Yapma

Bu yazıda Android telefon ve tablet kullanıcılarının, yasaklı sitelere giriş yapabilmek için DNS ayarlarını nasıl değiştireceklerini aktarmaya çalışacağım.

Özgür olan interneti, alınan bazı mahkeme kararları ile yasaklamaya çalışmanın mümkün olup olmadığını görmüş olacağız.

DNS değiştirmek için telefonunuzun veya tabletinizin root edilmiş olması gerekli değildir yani root olmadanda DNS değiştirilebilir. ( Wifi için )

Wifi üzerinden bağlanacaksanız, DNS değiştirmek için telefonunuzun veya tabletinizin root edilmiş olması GEREKMEZ. Mobil bağlantı kullanırken DNS değiştirmek isterseniz telefonunuzu root etmeniz ve Set DNS gibi bir uygulama kullanıyor olmanız gereklidir.

Wifi kullanırken DNS ayarlarınızı değiştirerek yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları birebir uygulamanız yeterli.


1-Ayarlar > Kablosuz seçeneğine dokunduğunuzda bağlı olduğunuz ağlar görüntülenecektir.

2-Bağlı olduğunuz ağın üzerine parmağınızı basılı tutun.

3-“Ağı değiştir” seçeneğine dokunun.

4-Karşınıza gelen ekranda “gelişmiş seçenekleri göster” seçeneğini işaretleyin (aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz).

5-IP Ayarları, DHCP olarak seçilidir. Bunu Statik yapın ve hemen aşağıdaki DNS 1 ve DNS 2 değerlerini sırasıyla Google’ın DNS adresleri olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4. değerleri ile değiştirin.


6-İnternet bağlantınızı kapatın ve tekrar açın.


[Resim: 9453307254_d596f66059_b.jpg]
Share on Google Plus

About Life

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder